Tu mă poți ajuta să aud!

„Este suficient  un surâs al vieții pentru ca totul să recapete sens.” (Constantin Noica)

 

            Ochi vioi, privire ambițioasă și plină de curaj, zâmbet larg și frumos ca un răsărit de soare, sunt doar câteva din trăsăturile ușor de citit de pe chipul Vivianei, o fetiță de numai doi anișori, care aparent nu s-ar deosebi de semenii săi, dar cu toate astea Viviana privește dincolo de sunet, pentru ea existența sunetului înseamnă „a privi”.

            Viviana este un copil mult dorit, pe care părinții au așteptat-o cu emoție și grijă deoarece Viviana era piesa de puzzle lipsă din tabloul lor de familie.

Părinții au fost cei care i-au mângâiat fiecare părticică a corpului mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru minunea pe care le-a adus-o în viața lor. Nici prin gând nu le-a trecut că bucuria urma să fie ștearsă de ceea ce urma să descopere.

Când Viviana avea 6 luni părinții au observat că fetița lor nu reacționa la sunetele din casă, iar mai târziu, când Viviana avea un an și două luni a fost diagnosticată cu surditate neurosenzorială bilaterală formă   profundă.

Cu toate acestea Viviana are are o șansă să audă lumea aceasta, aceasta ar însemna un implant cochlear. Implantul cochlear (implant de ureche bionică) este un dispozitiv computerizat care poate restabili auzul persoanelor cu pierdere senzorineurală moderată până la profundă a auzului (surditate neurologică). Este unica tehnologie medicală aptă să redea unul din cele cinci simțuri – cel al auzului. Spre deosebire de proteza auditivă, care doar amplifică sunetele, implantul cochlear modifică undele sonore, transformându-le în semnale electrice. Dispozitivele auditive presupun utilizarea celulelor firelor de păr în urechea internă în timp ce implantul cochlear transformă sunetele din mediul înconjurător sau cuvintele în semnale electrice, transmițând aceste semnale către nervul auditiv.

            De când părinții fetiței au aflat despre asta viața lor s-a teansformat într-o cursă rapidă și extrem de obositoare pentru strângerea de fonduri necesare operației și implantului. În lipsa implantului nervul urechii micuței riscă să se atrofieze iar ca rezultat copila nu ar putea să învețe să vorbească ceea ce ar stagna evoluția sa. Doctorii spun că în primii trei ani de viață se formează vorbirea și că acest timp este vital pentru dezvoltare.

            Cu toții știm că statul nu o poate ajuta, listele suferinzilor din țara asta care se adresează statului sunt ca niște cearceafuri imense care îmbracă disperarea și necazul oamenilor.

            Împreună am putea aduce minunea în viața Vivinei. Pașii pentru vindecarea ei se măsoară în peste 24000 EURO.

Pentru mai multe detalii, părinții Vivianei pot fi contactați la numărul de tel: 060176337

Donații se pot face în conturile:

 Pentru MDL:

 SWIFT:EXMMMD22

IBAN: MD46EX0000002252734913MD

IDNP: 2001009020165

 Pentru EUR:

SWIFT: EXMMMD22

 IBAN: MD41EX0000002252734913EU

 Pentru USD:

 SWIFT: EXMMMD22

IBAN: MD60EX0000002252734913US

Beneficiar: IORDACHI LUDMILA IDNP: 2001009020165 (mama Vivianei)

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s